Διεύθυνση

Ελ.Βενιζέλου 80-82, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη
+30 2310 733 113

Σουφλέ σπανάκι

Σουφλέ σπανάκι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.

    Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια κομμένα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σπανάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλατοπίπερο, το λεμόνι και τα σκεπάζουμε.

    Χαμηλώνουμε την φωτιά ενώ κάθε τόσο ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι ρίζες καλά και να μην έχει πολύ ζωμό.

    Όσο ζωμό περισσεύει τον στραγγίζουμε. Αφού το βγάλουμε απ’ τη φωτιά τρίβουμε μέσα τη φέτα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.

    Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρέξ και πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.

    Βάζουμε μέσα το μίγμα απ’ το σπανάκι.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με τα αυγά και λίγο αλάτι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

    Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το γιαούρτι, περίπου στα 40 λεπτά. (προσοχή γιατί η κρούστα από πάνω μαυρίζει εύκολα).

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*