Διεύθυνση

Ελ.Βενιζέλου 80-82, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη
+30 2310 733 113

Ψητά μήλα στο φούρνο

Ψητά μήλα στο φούρνο

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα.
    Με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση.
    Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ρόδι, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε καλά.
    Μοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.
    Βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο. Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι
    Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.
    Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.
    Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.
    Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.
    Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*