Ψητά μήλα στο φούρνο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα.
Με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ρόδι, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.
Βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο. Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι
Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.
Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.
Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.
Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.