Διεύθυνση

Ελ.Βενιζέλου 80-82, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη
+30 2310 733 113

Γεμιστά με πλιγούρι

Γεμιστά με πλιγούρι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τις πιπεριές και πετάμε το εσωτερικό τους. Ανοίγουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε το εσωτερικό και το ψιλοκόβουμε. Αλατίζουμε ελαφρά τις ντομάτες και τις βάζουμε, με το άνοιγμα προς τα κάτω σε ένα ταψί για να στραγγίξουν τα υγρά τους. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια . Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και ρίχνουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε μέχρι να σοταρισθούν και οι κόκκοι του πλιγουριού. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα του πλιγουριού - λαχανικών, το μαϊντανό, το δυόσμο, το 1/3 της ποσότητας του ελαιολάδου, αλάτι και τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μονή στρώση σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ½ κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να ψηθεί η επιφάνεια των λαχανικών

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*