Print Options:

Σπετσοφάι με κοτόπουλο

Υλικά
  • 750 γρ πιπεριές πράσινες
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 4 ντομάτες ή κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη μαντζουράνα
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους.

    Σε νερό που βράζει τις ζεματάμε για λίγα λεπτά. 2-3 λεπτά.

    Τις βγάζουμε και τις κλείνουμε σε μία σακούλα νάιλον και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ιδρώσουν. Με αυτόν τον τρόπο ξεφλουδίζονται καλύτερα. Όταν βγάλουμε τη φλούδα από τις πιπεριές τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

    Τρίβουμε τη ντομάτα και τη βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο.

    Τα βράζουμε μέχρι να φύγουν τα νερά της ντομάτας.

    Ρίχνουμε τις πιπεριές, τη ρίγανη και τη μαντζουράνα.

    Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα νερά του.

    Σερβίρεται σκέτο ή σαν σάλτσα πάνω σε ρύζι.