Print Options:

Σουφλέ σπανάκι

Υλικά
  • 1500 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ή 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο)
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 250 γρ φέτα ή ανθότυρο
  • 150 γρ (6 φέτες) ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • φρυγανιά τριμμένη (3 φρυγανιές ή 2 κουταλιές σούπας)
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά 2% (400γρ)
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.

    Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια κομμένα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σπανάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλατοπίπερο, το λεμόνι και τα σκεπάζουμε.

    Χαμηλώνουμε την φωτιά ενώ κάθε τόσο ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι ρίζες καλά και να μην έχει πολύ ζωμό.

    Όσο ζωμό περισσεύει τον στραγγίζουμε. Αφού το βγάλουμε απ’ τη φωτιά τρίβουμε μέσα τη φέτα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.

    Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρέξ και πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.

    Βάζουμε μέσα το μίγμα απ’ το σπανάκι.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με τα αυγά και λίγο αλάτι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

    Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το γιαούρτι, περίπου στα 40 λεπτά. (προσοχή γιατί η κρούστα από πάνω μαυρίζει εύκολα).