Print Options:

Ψητά μήλα στο φούρνο

Υλικά
  • 4 μήλα
  • 4 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ καρύδια
  • 2 κ.σ σταφίδες
  • 2 κ.σ σπόρους ροδιού
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. νερό ή χυμό μήλου
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα.
    Με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση.
    Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ρόδι, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε καλά.
    Μοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.
    Βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο. Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι
    Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.
    Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.
    Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.
    Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.
    Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.