Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τα φασόλια για λίγο (10- 15 λεπτά).
Ρίχνουμε αυτό το νερό και τα βάζουμε ξανά σε κρύο νερό.
Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά τα φασόλια.
Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να βράσουν λίγο ακόμη.
Σε ένα πιάτο βάζουμε μια μερίδα φασόλια στραγγισμένα, και προσθέτουμε ψιλοκομμένα όποια φρέσκα λαχανικά θέλουμε από τα παραπάνω.
Βάζουμε λεμόνι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.