Print Options:

Αλμυρά muffins με φέτα, γαλοπούλα και πιπεριά

Υλικά
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κόκκινη πιπεριά ή 1 ψητή Φλωρίνης
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 160 μλ γάλα εβαπορέ light
  • 125 γραμ. βούτυρο (1 μπαστούνι) λιωμένο και χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 100 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 100 γρ γαλοπούλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Πλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε. Τις αχνίζουμε μέχρι να μαραθούν. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν. Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με κουτάλι αναμιγνύουμε. Δε δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν υγρά με στερεά υλικά.   Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε τη φέτα και τη γαλοπούλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.