Print Options:

Σαλάτα ταμπουλέ

Υλικά
  • 4 κσ πλιγούρι
  • 4 κσ νερό
  • 75 γρ μαϊντανός πλατύφυλλος
  • 1 φλ φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1/4 φλ φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κσ χυμός λεμονιού
  • 1 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε το πλιγούρι με το νερό σε μπολ. Αφήνουμε στην άκρη 15 λεπτά ώσπου να απορροφήσει όλο το νερό. Κόβουμε και πετάμε τα χοντρά κοτσάνια του μαϊντανού. Πλύνουμε και στεγνώνουμε καλά όλα τα αρωματικά φυτά και τα ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ή σε πολυμίξερ. (αν χρησιμοποιείτε πολυμίξερ μην τα αφήσετε πολύ ώρα). Βάζουμε το πλιγούρι, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις ντομάτες , το λεμόνι και το λάδι σε σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον .