Print Options:

Ομελέτα με πατάτα και κρεμμύδι

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 δάχτυλα γραβιέρα
  • 2 κουταλιές βρώμη ή αλεύρι
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πιπεριά
Εκτέλεση
  1. Πλένετε πολύ καλά την πατάτα και την τρίβετε όπως είναι η φλούδα στον τριφτή ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι. Ετοιμάζουμε το μείγμα της ομελέτας. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε ένα ποτηράκι γάλα και δυο κοφτές κουταλιές αλεύρι ή νιφάδες βρώμης, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τρίβουμε το κασέρι.

    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά την τριμμένη πατάτα και το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνεχώς. Μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένη πιπέρια. Έπειτα πρόσθετε την τριμμένη γραβιέρα και μετά το μείγμα στης ομελέτας .Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάστε με το καπάκι το τηγάνι και χαμηλώστε την φωτιά στο μισό. Σε περίπου 5-7 λεπτά θα έχει πάρει το χρυσοκίτρινο χρώμα. Αφήστε για λίγο μακριά από την φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει.