Print Options:

Μπισκότα βρώμης

Υλικά
  • 250 γρ.βιτάμ με ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ.νιφάδες βρώμης ή (100γρ νιφάδες βρώμης και 100γρ ξηρούς καρπούς ή 100γρ δημητριακά)
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια μπέικιν
  • 4 κουταλιές κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Αφήνουμε για λίγο το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.

    Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν καλά. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα, σε 3-4 λεπτά είναι έτοιμη!

    Η ζύμη θα γίνει αρκετά σφιχτή και στεγνή. 

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

    Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε να πλατύνουν και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου (στρωμένη με λαδόκολλα), σε απόσταση μεταξύ τους.

    Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ~ προσοχή γιατί αρπάζουν εύκολα.